Monday, 21 December 2015

IPOH NEWS: MH Pinnacle, Ipoh's New Landmark



Ipoh's new landmark, MH Pinnacle akan dibina di sekitar MH Hotel atau lebih tepat di Medan Ipoh. Bangunan baru ini akan menjadi satu mercu tanda baru kepada BANDARAYA IPOH selepas siap dibina nanti. Kunjungi official website di MH Pinnacle

MORE PHOTO:





Friday, 11 December 2015

List of Tenants in AEON MIDTOWN FALIM SHOPPING CENTRE, IPOH (UPDATED)


FOOD AND BEVERAGE:
- Sakae Sushi
- Sushi King
- Chatime
- Marry Brown
- Next Food Emporium
- Shihlin Taiwan Street Snacks
- Born & Breads
- Pizza Huts
- Tokyo Kitchen (OPENING SOON)

FASHION:
- Hush Puppies
- Obermain
- VS Outlet
- XES Signature

JEWELRY & WATCHES:
- Wah Chan
- Poh Kong
- Beauty Clock House (BCH)

BEAUTY AND CARE:

SPORT:

OTHERS:
- PDC
- O.W.L
- Focus Point
- DAISO
- MR DIY
- Popular Bookstore
- SAMSUNG
- ASUS

ANCHOR:
- AEON Big Supermarket
- AEON Store

ENTERTAINMENT:
- MBO Cinemas (OPENING SOON)

ANY NEWS WILL UPDATE AS SOON AS POSSIBLE. TQ FOR VISITING US!

Tuesday, 13 October 2015

List of Tenants in AEON MALL IPOH KLEBANG (UPDATED)



FOOD & BEVERAGE :
- The Cruises Steak House
- Kenny Rogers
- Starbucks
- Boat Noodle
- Nando's
- Vivo Pizza and Panini
- Purple Cane
- ORI Thai Seafood
- Shihlin Taiwanese Snacks
- Black Canyon
- Johnny's Restaurant
- Ice Bucket
- Kopitiam Avenue
- Mexico Taste
- KFC
- The Chicken Rice Shop
- Auntie Anne
- Famous Amos
- Sushi King
- Baskin Robbins
- Orchid Bistro
- Secret Recipe
- Yoshinoya and Hanamaru

FASHION :
- Fossil
- H&M (1st in PERAK) - 19,000 sq ft
- Guess Jeans
- Esprit
- MNG (OPENING SOON)
- Uniqlo
- G2000
- Valentino Rudy
- Sembonia
- Carlo Rino
- Levi's
- Brands Outlet
- COTTON ON
- Bata
- Giordano
- Polo Haus
- Hush Puppies
- Smart Master
- fyi
- Pierre Cardin
- Hang Ten
- Young Hearts
- TRIO by Jerasia
- Cuero Empire

SPORT :
- Al-Ikhsan
- Adidas
- Royal Sporting House
- Skechers
- Arena
- FILA

WATCHES & JEWELRY :
- Tissot
- Poh Kong
- City Chain
- Watch Engine
- TOMEI

BEAUTY & CARE :
- SEPHORA
- SASA
- Eu Yan Sang
- Caring Pharmacy
- The Body Shop
- Shins
- Kiehl's
- Always 21
- Guardians

OTHERS :
- DAISO
- Lovely Lace
- Scents by Lovely Lace
- Popular Bookstore
- Universal Traveller
- KAISON
- Focus Point
- Soxworld
- Fitness Concept
- My News
- OSIM
- Gintell
- Mr. DIY
- My Home One
- Samsung
- Lenovo
- Akemi
- Seen
- CELCOM
- Maxis
- Yes
- Hinode
- Gadget Hub
- IT World
- OOPPA

ENTERTAINMENT :
- TGV Cinema (BEANIE included)

Monday, 12 October 2015

IPOH NEWS : AEON MALL KINTA CITY will close down???

For today, ipoh people got shocks of the photo updated by All About Ipoh FB that many high brands are closed down at KINTA CITY. Keep calm guys, the tenants that move out will relocated to AEON MALL IPOH KLEBANG that soon will open on 21st oct. About the KINTA CITY, i do have some rumors said that the mall will no longer as AEON Mall, it will be a standalone MALL that will manage by other management and the space that become empty due to the relocated tenants will replace by the new international brands. Some other news, there also a rumors about the renovation will take place for KINTA CITY building. Please stay tune or read the below news (if updated) for more update about our favourite MALL in IPOH. One thing i can confirm that, the MALL will not closed down. 


Tq to ALL ABOUT IPOH FB

According the info from OSC (refer to picture below), KINTA CITY will having a MAJOR EXPANSION. So, we will se the KINTA CITY will transform into the larger MALL than before.


Monday, 14 September 2015

IPOH NEWS : 3rd AEON in IPOH, AEON MALL IPOH KLEBANG (SITE PROGRESS)

Apa yang awesome untuk orang IPOH kali nih??? we are going to have one more AEON SHOPPING CENTRE..Yeah!!! The third one, at KLEBANG and the official name for this new shopping mall is AEON MALL IPOH KLEBANG...IPOH tersangatlah cepat membangun, walaupun badarayanya nampak sedikit lack dengan bangunan-bangunan tinggi, tetapi, ia bukan penghalang untuk orang IPOH nak kuar shopping, yeah!!! IPOH have so many SHOPAHOLICS..kekekekeke... We welcoming the new AEON here... Untuk list of tenant bagi AEON terbaru diIpoh nih, sila klik SINI



SITE PROGRESS :




















UPDATED







TQ to IPOH FB for the pic!

Sunday, 23 August 2015

IPOH NEWS: Ipoh's First MILKCOW...!!!

Hello orang IPOH!!! Lepas satu, satu franchise masuk ke IPOH ni. Yang paling baru, ni ha, MILKCOW. Aku tak berapa sure dari mana, hasil kajian yang dibuat, kedai ni based in KOREA, and baru berkembang di Malaysia. Dan before masuk IPOH ni, kedai diorang ni kat KLANG VALLEY jer, and what make us proud, IPOH is the first place to be open after KLANG VALLEY. Heeee.... Waiting for JOHNNY ROCKETS untuk membuat kemunculan di IPOH pulakkkkk! 



Anyway, MILKCOW ipoh ni terletak berhampiran kawasan Plan B ipoh tuh, korang boleh cari punya lahhhh. Heeeee.... 24 AUG 2015 ni soft launch diorang, so, boleh datang beramai-ramai :)

Thursday, 6 August 2015

IPOH NEWS : Ipoh's Fresh Signature "Coffee King. Est 2015"

Hello Orang Ipoh! Lama aku tak update news terbaru. Ok, kali ni yang terhangat dan hampir hangit diperkatakan seluruh Malaysia ialah nindia, COFFEE KING. For those yang masih macam blurr, meh sini aku cerita, COFFEE KING ni jadi tumpuan dan mula viral masa RAMADHAN 2015, dan penah juga masuk berita yg mengatakan sehari sahaja terjual sebanyak 800 bekas, tudiaaaaaa... Apalah yang sedap sgt sampai orang sanggup beratur panjang?? 


Persoalan ini terjawab apabila pada tarikh 6 OGOS 2015, aku sendiri pergi membeli coffee tersebut di cawangan MERU RAYA, dan rasanya, masyaAllah, sedapnyaaaaa. Manis, kelat kopi, susu, sume lengkap dan memang rasa macam minum coffee mahal-mahal pulak. Anyway guys, if you are interested in buying this, please do so, korang boleh beli di dua tempat ni je, iaitu, TAMAN CEMPAKA dan BANDAR MERU RAYA.. Kedua-dua lokasi ini hanya di IPOH. Dan yang paling mustahak, ini adalah MADE IN IPOH. Link page kat bawah entry ni yer. Selamat mencuba!


Like and get the full information at COFFEE KING EST. 2015

Thursday, 9 July 2015

IPOH NEWS : Ipoh Convention Centre (UPDATED)

Salam semua... Lama rasanya tak update entry, kali ni, nak gtau kat semua orang-orang IPOH yang kite bakal ader satu CONVENTION CENTRE yang awesome... hahahaha.. ICC aka Ipoh Convention Centre. Untuk pengetahuan korang, tapak projek ni betul-betul kat sebelah bangunan MBI dan HOTEL SYUEN... Semakin hari, IPOH semakin maju!!! berikut adalah gambar-gambar update terkini untuk ICC.

sumber : All About Ipoh FB


PROGRESS :





Saturday, 13 June 2015

IPOH NEWS: OASIS Condominium, IPOH

New project in IPOH CITY.. Named as OASIS Condominium, the price still affordable. Please google to get the details of this new condo. 





Wednesday, 3 June 2015

IPOH NEWS : Movie Animation Park Studios, IPOH (UPDATED)

Theme park baru kat IPOH ni bakal dibuka pada awal tahun 2016. Dan it will be The first ANIMATION PARK STUDIOS di ASIA seterusnya dapat melonjakkan nama IPOH dan PERAK sebagai pusat pelancongan terkemuka di ASIA. (Hopefully). Aku malas nak cerita panjang, korang boleh visit official website MAPS. Dan MAPS ni jugak terletak di Bandar baru dalam IPOH ni iaitu, Bandar Meru Raya, yang semua orang PERAK tahu sedang mengalami kepesatan pembangunan yg teramat pesat. ahahahaha... Bawah ni, aku share sikit layout MAPS, Logo and etc sebagai tatapan semua pengunjung blog Aku, Kau & Ipoh.

MAPS Logo
Main Entrance


Plan Layout

CONSTRUCTION PROGRESS


Fantasy Forest (One of the attraction)