Friday, 11 November 2016

List of Tenants in IPOH PARADE (UPDATED)



LOOKING FOR OTHER COLOURS STYLE OF MAIN ENTRANCE OF IPOH PARADE?? Klik this LINK.




FOOD AND BEVERAGE :
- Starbucks Coffee
- Sangkaya
- The Coffee Bean & Tea Leaf
- Marrybrown
- Sushi King
- Dave's Deli
- Shihlin Taiwan Street Snacks
- Kenny Rogers Roaster
- Baskin Robbins
- Wong Kok
- Sushi Tei
- The Chicken Rice Shop
- Penang Road Famous Teochew Chendul
- Ben & Lynette
- Subway
- Food Court
- Eggspert
- TeaLive
- Kopitiam Avenue
- llaollao
- Uncle Tetsu Cheesecake
- Secret Recipe
- Hokkaido Baked Cheese Tart
- Souper Tang
- Empire Sushi (OPENING SOON)

FASHION :
- Uniqlo
- SUB
- Timberland
- Birkenstock (1st in PERAK)
- Dees
- Hush Puppies
- Body Glove
- Voir Gallery
- Dolly
- Sheton
- F.O.S
- Levi's and Edwin Store
- HiStyle
- Private Color's
- NEL
- POTS-1
- Evisu
- Giordano
- Scholl
- Clark
- Icon
- Rofina
- Black Key
- Minoshe
- YFS Concept Store
- Forest Timber
- Rebecca Bonbon (Taiwan Brand)
- Beverly Hills Polo Club & Cuero Empire
- DRUM
- Tiramisu
- Queena
- MDC
- Lois
- Acewin

SPORTS :
- Nike
- Al-Ikhsan Premium
- Adidas
- Skechers

BEAUTY AND CARE :
- Watsons
- Sasa
-Caring Pharmacy
- Zell-v
- Gintell
- Osim
- Etude House
- Ogawa
- MAC Hair Salon
- Health Stream
- Himalaya
- Arokaya
- Blood Monkey
- Sub International Beauty School
- Shins

JEWELRY AND WATCEHS:
- PL White Gold Jewelry
- LAZO Diamond
- Diamond & Platinum
- Beads Zone
- Little Beads
- Beauty Clock House
- City Chain
- City Time

OTHERS :
- U-Mobile
- Mac City
- Hotlink/Maxis
- SenQ
- SONY
- Popular Bookstore
- Anime Tech
- Century Book Store
- PDC Phone Dot Com
- Focus Point
- Optical 88
- Mr. D.I.Y
- Rubber Shop
- ITworld
- Digi
- My Home
- Map Accessories
- Ebony Guitar
- Digital Games Studio
- 5G Gallery
- Samsung
- Dunlopillo
- Maxis
- ACE Hardware
- O.W.L
- Huawei

DEPARTMENT STORE / SUPERMARKET :
- Parkson
- Jaya Grocer

ENTERTAINMENT :
- Golden Screen Cinema (GSC Maxx) 10 Halls
- Ampang SuperBowl
- KBOX Karaoke
- Laser Battle
- Molly Fantasy
- Wonder Zone


* We expected more new tenants will be join the new IPOH PARADE

Sunday, 18 September 2016

REVIEWS: TABAH - Elizabeth Tan (Official Music Video)



Hei, hello to everyone, Harini, saje nak review the latest released by Faithful Music on Official Music Video for Tabah, sing by Elizabeth Tan. First of all, aku agak lambat sikit untuk lihat sendiri video ni, it's a bit 1 day after the release ate, baru dapat tengok and now, there it is. 

Konsep yang diketengahkan agak berlainan dari konsep music video lain yang datangnya dari penyanyi Malaysia sendiri. Apa yang lainnya MV ni? Haaa, you guys kena tengok sendiri MV ni, the feels is there, the tempo of the music, the relation between the song and the choreography are amazing!. Maksud aku, music dan rentak tarian atau setiaap scene sangat tepat dengan music ni. Bagi aku, seharusnya pemuzik tanah air ketengahkan sesuatu yg baru seperti MV ini kerana ia menunjukkan yang pemuzik kita menuju kearah kematangan dalam menghasilkan karya yang lebih berkualiti. I have to says a bit thanks to Faithful Music and Teams yang berjaya menambat hati aku dalam memilih MV ini, personally, the best MV in Malaysia so far. I know, most of the viewers got goosebumps when the video arrived on minutes 2:38. So do I. Ahahahaha. Untuk Elizabeth Tan, aku harap dia akan terus maju dalam industri, dan rekod labelnya boleh lagi meneroka kualiti utk penghasilan MV seterusnya kepada artis-artis lain dibawah naungannya. Good Luck and congrats! Nah, aku bagi sikit scenes yang aku suka :)









Enjoy guys. Let's support our music industries! 

Sunday, 4 September 2016

List of Tenants in AEON MALL KINTA CITY



FOOD AND BEVERAGE :
Johnny's Restaurants
- KFC
- Pizza Hut
- Kenny Roger Roasters
- The Coffee Bean and Tea leaf
- Black Canyon
- Baskin Robbins
- Secret Recipe
- Seoul Garden
- Hot Pot by Seoul Garden
- Sushi King
- TeaLive
- Big Apple
- Ichiban Ramen
- Vivo Pizza & Panini
- Hokkaido Baked Cheese Tart
- PappaRich
- Souper Tang 

FASHIONS :
- Nichii (OPENING SOON)
- HiStyle (OPENING SOON)
- My Feet (OPENING SOON)
- Giordano
- Carlo Rino
- Padini Concept Store
- Polo Haus
- Levi's
- Universal Traveller
- Crocs
- Bata
- SODA
- Belt Shop
- Hush Puppies
- Voir Gallery
- Body Glove

SPORTS :
- Royal Sporting House

BEAUTY AND CARE :
The Face Shop
- The Body Shop
- Watsons
- Gintell
- OSIM
- GNC
- Fitness Concept
- Sasa
- Himalaya
- Skinlab

JEWELRY :
Poh Kong
- Diamond & Platinum

OTHERS :
- MPH
- SHADES
- Digi
- Samsung
- IT World
- Popular Bookstore
- Black Queen
- Music Instrument
- My Home
- Urban Republic
- Maxis
- Thunder Match

ENTERTAINMENT :
- Local Karaoke
- Bowling centre
- TGV Cinemas

Wednesday, 1 June 2016

IPOH NEWS: New Landscape at Dataran KTM Ipoh

Hello guys, and assalamualaikum. Agak lama jugakk blog ni tak update apa-apa mengenai Bandaraya Ipoh ni, oke, since it is the first update for about a long time in hiatus, landscape baru di Dataran KTM Ipoh telah pun siap dengan menampilkan ciri-ciri taman dari dalam dan luar negara. Tak besar mana pun, at least, ada laaa perubahan yang dibuat oleh majlis bandaraya untuk mencantikkan lagi dataran ktm ni selepas dimusnahkan oleh pengunjung yang tiada pendidikan sivik.




Harap, dengan wujudnya lanscape baru ni, pihak majlis akan selalulah mengemas dan memastikan keadaan dataran ini dalam keadaan yang baik dan boleh menarik mata pengunjung dengan kecantikan dan keunikan yang ada di dataran ini. 

Saturday, 6 February 2016

List of Tenants in AEON MALL IPOH STATION 18 (UPDATED)




FOOD AND BEVERAGES :
- Sakae Sushi
- Sushi King
- Shihlin Taiwan Street Snacks
- Oldtown White Coffee
- Each a Cup
- Nando's
- TeaLive
- Secret Recipe
- Pizza Hut
- Hong Kong Kim Gary Restaurant
- The Coffee Bean & Tea Leaf
- Kenny Rogers
- Starbucks Coffee
- KFC
- Baskin Robbins
- Tako Tao
- Taang Shifu Restaurant
- Hainan Tea Group
- Mister Donut
- Beard Papa
- Hokkaido Baked Cheese Tart
- Country Tid-Bits & Candies Cottage
- Dragon-I
- Canton-I
- Vivo American Pizza & Panini

FASHION :
- Charles & Keith
- Padini Concept Store
- Brands Outlet
- Pedro
- Mango
- Giordano
- SUB
- Universal Traveller
- Bata
- RC Signature
- Esprit
- Sox World
- COTTON ON
- Hush Puppies
- G2000
- Polo Haus
- Crocs Concept Store
- F.O.S
- GUESS
- Fossil
- Spiffy Shoe Shop
- HISTYLE
- Effu
- La Senza
- KIDZWORLD
- GlamKidz
- Camel Active
- Trio by Jerasia
- ST3P
- V-mum maternity concept
- Young Hearts
- Audrey
- Map
- Map Accessories
- Hb Collection
- Acewin
- Fipper Slipper
- SHOE CITY

SPORTS :
- Skechers
- Adidas
- Royal Sporting House
- Al-Ikhsan

BEAUTY AND CARE :
- Sasa
- The Face Shop
- The Body Shop
- Dorra Slimming
- Caring Pharmacy
- Hearing Partners
- Shins
- Fitness Concept
- APT Hair Salon
- Gintell
- OSIM
- Guardian Pharmacy
- Watsons
- GNC
- Crabtree & Evelyn

JEWELRY :
- Swarovski
- Poh Kong
- Tomei
- SK Jewellery
- MY DIAMOND
- Black Queen

OTHERS :
- Digi
- Celcom
- Maxis
- Samsung
- Z Com IT Store
- Daiso
- S & J
- IT World
- Popular Bookstore
- Sleep to live
- The Gift
- Gifts Box
- A-Look Eyewear
- Focus Point
- White House
- Century Book Store
- Speedy
- Canon
- MR DIY
- Swan
- CITY CHAIN
- PDC Phone Dot Com
- Happy Mag (Magazine Shop)
- myNEWS.com
- Ebony Guitar Music House

ENTERTAINMENT :
- KidZoona
- Good Time Family Amusement Centre
- TGV Cinemas (8 Screen)